Apa înmagazinează toată istoria planetei




Se povestește că demult, în vremuri îndepărtate, apa 🌊🌊🌊  nu era un element cum este astăzi, ci o făptură. Într-un regat 🕌🕌🕌 de la Miazăzi a existat un împarat 🤴🤴🤴 și o împărăteasă 👸👸👸 care își doreau tare mult un copil 👼👼👼. După ani buni de încercari, un înțelept i-a oferit împărătesei o licoare magică și aceasta rămase grea. După nouă luni se născu o fetiță, căreia i-au spus Purity, căci era esența vietii lor. Ursitoarele au învăluit-o cu daruri nenumarate: să aibă ochii  limpezi ca cerul senin, piele catifelată ca trandafirii 🌹🌹🌹, râsul să-i fie cristalin, mersul ca un zbor prelug, sufletul să-i fie curat ca o rază de soare în zori. Purity era iubită și răsfățată de toți oamenii regatului pentru puritatea ei. Toți își doreau să-i fie în preajmă, să o aibă alături: era o oază de relaxare, de energie, un exemplu de curațenie sufletească. O lebădă albă, diafană, un fulg  ❄❄❄alb ce plutea peste toate grijile, ea știa să aducă un zâmbet de încântare pe toate fețele. Purity putea să transforme tristețea în fum, necazurile în nori ☁☁☁ pufoși, imaculați.

A venit și ziua în care s-a îndrăgostit ❤❤❤ de un tânăr prinț, chipeș și viteaz. A îmbrăcat rochia vaporoasă de mireasa 👰👰👰 și aștepta cu nerăbdare iubitul 🤵🏼🤵🏼🤵🏼. Acesta a sosit și i-a oferit în dar un buchet imaculat de trandafiri albi și i-a arătat inelele pe care erau gravate numele lor. În clipa aceea însă, a apărut un căpcăun și a răpit-o pe frumoasa Purity, închizând-o într-o temniță rece, urmând să-i devină el soț. Trei zile și trei nopți a stat înfrigurată așteptându-și iubitul, sperând să fie salvată de cruzimea căpcăunului. Trei zile s-a rugat pentru dragostea ei pură, pentru sufletul pereche.




  • Tu, cerule nesfârșit , împrumută-mi din seninătatea ta și fă-mă nevăzută, să mă pot înălța spre zenit, scapă-mi din această teminiță întunecoasă. – cerul rămase de neclintit.

  • Tu, soare 🌞🌞🌞 arzător, transformă-mă  într-o rază fierbinte să mă pot strecura printre gratii și să îmi încălzesc trupul înghetat. – soarele ramase de neclintit.

  • Tu, vântule 🌪🌪🌪 nebunule, preschimbă-mă într-o adiere ușoară să îmi pot lua zborul din acest ungher întunecat – vântul rămase de neclintit.

  • Tu, pământule 🌍🌍🌍 roditorule, sparge-mă în mii de țăndări, transformă-mă în colb să plutesc departe de această pivniță. – pământul rămase de neclintit.

  • Tu, focule 🔥🔥🔥 purificatorule, arde-mi trupul ostenit și transformă-mă în cenușă, cenușă îndrăgostită de libertate. – focul rămase de neclintit.

  • Tu, iubire ❤❤❤ , nesfârșită, împrumută-mi din puterea ta și ajută-mă. De nu mă poți elibera, nu mă lăsa pradă cruzimii căpcăunului, nu pot fi mireasa lui…. S-a tot rugat până a adormit ….
Și iată că toate elementele invocate au ținut sfat, înduioșate de suferința prințesei și de bunătatea ei. Așa că, în ziua nunții cu căpcăunul, înainte ca slujba să se termine, prințesa a leșinat, un porumbel 🕊🕊🕊 alb s-a înălțat spre cer iar trupul lui Purity se transformă în apă…. A urlat căpcăunul de furie, însă curtenii toți s-au bucurat că puritatea prințesei nu a fost umbrită de un asemenea mostru. Sfatul de taină alesese o altă soartă tinerei: ca apă avea să rămână esența vietii, element primordial alături de celelalte, avea să fie în continuare izvor de energie, de relaxare și curățenie. Susurul ei, al apei pure, avea să încante iar sufletele oamenilor, valurile ei vor fascina cu dansul lor, asa cum facea și Purity odinioară. Cu toții aveau să se bucure de acum înainte de ea, cu toții o vor purta pe buze și în inimi. Așa va fi mereu alături de iubitul ei, îl va dezmierda cu prospețimea ei, îi va potoli setea nesfârșită de puritate, îi va mângâia picioarele cu valurile domoale, îi va picura stropi de rouă pe ploape în zori, ca un sărut pur, neînchinat.

Așa s-a născut apa, esența vietii, element primordial. Apa, simbolul purității absolute. Legenda mai spune, că uneori apa ia forme diferite, în funcție de cuvintele care sunt rostite în preajma ei, de parcă ar înțelege tot, semn ca Purity a găsit o modalitate de a comunica cu iubitul ei, cu noi.

Borsec, cel mai puternic brand Romanesc 


Pentru mine o apa îmbuteliată nu trebuie să fie social water și atât! Promovare fascinantă pe rețelele sociale și calitate zero. În primul rând apa trebuie să fie pură din punct de vedere microbiologic. Apa minerală naturală necarbogazificată (plată), microbiologic pură și cu un indice de mineralizare scăzut este indicată pentru bebeluși. 

Președintele Societății Române de Educație Nutrițională din România (SREN), susține că izvoarele apelor minerale din România sunt mai sănătoase decât marea majoritate a celor din Europa. De ce? Apa de la noi este naturală, fără să mai fie nevoie de intervenția oamenilor pentru formarea acesteia. „Calitatea apelor din România este foarte bună. Există criterii comune europene care se aplică și la noi pentru stabilirea calității apei îmbuteliate. Izvoarele din România sunt naturale și nu este nevoie de instalarea unor foraje suplimentare, așa cum se practică în Franța, spre exemplu.

Concentrațiile de Calciu (Ca+), dar și de sodiu (Na+) sunt alte doua elemente extrem de importante când vine vorba de calitatea apei.
Nu recomand apele minerale plate/minerale cu o cantitate ridicată de calciu (peste 100mg/l) persoanelor care au afecțiuni ale rinichilor sau bilei, dar nici cele cu o cantitate ridicată de sodiu celor care suferă de afecțiuni ale inimii (hipertensivi) sau bebelușilor.

În ceea ce priveste concentrația de magneziu din apă (Mg+), țin să punctez că o apă plată/carbogazoasă cu o concentrație cât mai mare de magneziu este sănătoasă, echilibrând nivelul metabolic al organismului. Aceasta a precizat că nivelul de magneziu maxim pe care un adult trebuie să îl consume zilnic nu trebuie să depășească 400mg/l.

Îmbuteliatorii din România pot realiza buletine de analiză care să stabilească concetrațiile de compuși chimici fie în țară, fie în alte state din Uniunea Europeană.

HG 1020/2005 privind aprobarea Normelor tehnice de exploatare și comercializare a apelor minerale naturale prevede supravegherea periodică a diferiților parametrii fizico-chimici și microbiologici prin analize de laborator zilnice, săptămânale, lunare, trimestriale sau semestriale care, în mod curent se efectuează în laboratoarele din țară.

O analiză completă de apa durează între 8-10 zile. Costurile determinărilor variază între diferite laboratoare în funcție de specificul acestora, de numărul de probe pe care îl analizează anual, de modul de finanțare și de țară(având în vedere și costurile diferite legate de mâna de lucru).

Potrivit Autoritatii Nationale de Protectie a Consumatorului, apele care intră în categoria celor potabile de masă au obligativitatea de a prezenta buletine de analiză care să ateste faptul că acestea sunt conforme cu prevederile legale, dar nu au obligația de a scrie pe eticheta produsului rezultatul buletinului de analiză.

Pentru apele minerale naturale, situația este diferita.HG 1020/2005 prevede menționarea pe etichetă atât a compozitiei chimice carcateristice, cât și a sursei. Apele de masă sau de izvor nu au această obligativitate deoarece asupra lor se poate interveni prin diverse metode de tratare și, eventual, sterilizare astfel încât să întrunească toate condițiile de potabilitate prevazute în legea apei potabile 458.

Principalele laboratoare din România în care se efectuează buletine de analiză ale apei sunt SNAM, DSP, DSVSA, LAREX, Dr. Wiesling sau ECOIND.

Un element important în alegerea apei potrivite este și istoria brandului. Borsec a fost ales pentru încă o dată cel mai puternic brand românesc, conform clasamentului realizat anual de Revista Biz. Pentru mai multe informații accesează https://www.facebook.com/Borsec.ReginaApelorMinerale/ sau http://romaqua-group.ro/brands/borsec/

O apă bună este aceea care îți potolește setea după o drumeție pe cinste.

O apă de calitate îți este alături în timpul ședințelor de antrenament.

O apă de nota zece îți hidratează puștiul.

Galerie video:










Comentarii

  1. Mi-a placut foarte mult legenda apei. Si de asemenea, recunosc ca eu beau apa Borsec de cand ma stiu. Este una dintre cele mai bune de pe piata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că ți-a placut! Puțini țin cont de calitatea apei băute.

      Ștergere
  2. Felicitări 🎊! Un articol deosebit de frumos! Se pare că publicitatea poate arăta bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Legenda apei este foarte draguta insa eu recomand o apa cu un ph mare, sa fie cat mai alcalina. Am aflat si eu asta de 1 an si cumva pielea mea arata mult mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu prefer apa mai alcalina. Mă împac mult mai bine cu ea. Nici nu știu de când nu am mai băut Borsec. Iar prezentarea ta îmi place. Ține-o tot așa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Povestește-mi ce benificii iți aduce apa mai alcalină. Mulțumesc penntru încurajare! 🤗

      Ștergere
  5. Mi-a făcut mare plăcere să citesc articolul tău, felicitări pentru munca depusă. Chiar dacă eu beau apă cu lămâie, soțul meu preferă apa Borsec.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Popular Posts

Croitorașul cel viteaz

Așa cum te îngrijești tu, ai grijă și de mașina ta.