Trenule mașină mică

 Foaie verde și-o sibică 






Foaie verde și-o sibică


Trenule mașină mică, 
Unde-l duci pe Ionică 
Mărioara lui nenicu' măi-măi 
Trenule mașină mică, 
Unde-l duci pe Ionică 
Mărioara lui nenicu' măi-măi
  
  
 Tu mi-l duci și-l ocolești 
 Tu mi-l duci și-l ocolești 
 Din Craiova la Pitești 
 Și-l dai jos la București 
 Mărioara lui nenicu' măi-măi 
 Din Craiova la Pitești 
 Și-l dai jos la București 
 Mărioara lui nenicu' măi-măi 
  
  
 Trenule n-ai avea parte 
 Trenule n-ai avea parte 
 De șuruburile toate 
 Și de șină de sub roate 
 Mărioara lui nenicu' măi-măi 
 C-ai dus pe neică departe 
 C-ai dus pe neică departe 
 Mărioara lui nenicu' măi-măi 
  
  
 Trenule de când l-ai dus 
 Trenule de când l-ai dus 
 Eu într-una am tot plâns 
 Eu într-una am tot plâns 
 Mărioara lui nenicu' măi-măi 
 Trenule de când l-ai luat 
 Eu într-una am oftat 
 Mărioara lui nenicu' măi-măi 
  
  
 Și iar verde de-o sibică
 Trenule mașină mică 
 Unde-l duci pe Ionică 
 Unde-l duci pe Ionică 
 Mărioara lui nenicu' măi-măi 
 Că-l tot duci și-l ocolești 
 Din Craiova la Pitești 
 Mărioara lui nenicu' măi-măi 
  
  
 Că-l tot duci și-l ocolești 
 Din Craiova la Pitești 
 Marioara lui nenicu' măi-măi 
 Și-l dai jos la București 
 Și-l dai jos la București 
 Mărioara lui nenicu' măi-măi 



În viață sunt momente de plină energie și dispoziție cum ar fi:petrecerile tematice;nunțile;city break-uri.le sau zilele de naștere.Dar câte o dată viața ne pune față în față cu DECIZIA.Momentul acela care nu îți dă pace,te frământă noaptea și în minte ai o singură întrebare.Ce este corect să fac?Așa că astăzi m-am hotărât să vorbesc despre achiziționarea unei mașini second hand.
I-am întrebat pe cei care se ocupă de vânzări auto second-hand, pe cei care cumpără ieftin și vând scump. De la profesioniștii în vânzări auto am ales 10 ponturi pentru cel care dorește să-și ia o mașină la mâna a doua și am aflat ce înseamnă de fapt o mașină "full fără piele, impecabilă, țiplă, ținută în garaj". Ce trebuie să știi și ce nu ar trebui să știi, dar trebuie să descoperi?

1. Anunțuri mincinoase

Sunt două feluri de anunțuri mincinoase-cele care ne fac să stăm acasă și cele care ne fac să mergem să vedem mașina. Un anunț cu fotografii, din care îți poți da seama ușor de opțiunile mașinii, dar care nu se pupă cu descrierea, este un anunț care te face să stai acasă. De exemplu, dacă omul spune că mașina lui are dublu-climatronic digital și 4 geamuri electrice, dar din poză îți dai seama că are instalație simplă de AC și pe spate geamuri manuale, nu te mai duci s-o vezi. Omul își încearcă norocul cu mașina lui "extra-full" și caută un cumpărător naiv.
Al doilea caz este atunci când pozele și textul corespund și, aparent, mașina pare ok. Mergem și o vedem, după ce, în prealabil, am întrebat la telefon tot ce aveam de aflat despre mașină. Ne putem da seama dacă mașina nu este tocmai ca cea din anunț, așa de "impecabilă", urmărind următoarele aspecte.

  2. Seriile de sașiu și motor
Aceste două serii sunt de obicei necesare spre verificare la mașini mai "dubioase", ca să zicem așa. În principal, mașinile BMW din seriile E30 și E36 sunt predispuse la un astfel de "tuning" ilegal. Atunci când aveți impresia că ați găsit un pont, o mașina bună la bani puțini, trebuie să verificați neapărat aceste serii. Seria de sașiu este poansonată sub capotă, în diferite locuri, depinde de mașină. La unele mașini, scrie în talon la rubrica motor-fără serie motor. În acest caz, nu mai trebuie verificată seria motorului.
s1.4tuning
se ridică capacul negru de plastic din colțul stânga jos al pozei pentru a căuta eventuale suduri.
s2.4tuning


Nu ar fi rău să mergeți cu un cunoscător în marca cu pricina a mașinii pe care vreți s-o cumpărați. Se întâmplă ca seriile unor mașini nu tocmai regulamentare să corespundă, asta pentru că sunt sudate în locul celor originale. Însă, un cunoscător, știe să își dea seama dacă este așa. De exemplu, la BMW E30 , se scoate grila neagră de plastic prin care intră aerul la aerotermă și cu mâna se pipăie orice urmă de sudura sau, cu oglinda se vede dincolo de tablă. Seria de caroserie este la exterior.

3. Lovituri frontale

Dacă mașina a suferit vreun accident frontal major, avem toate șansele să ne dăm seama de asta. În primul rând, ne folosim ochii de șoim să observăm lonjeroanele mașinii. Sunt două și se află în partea de jos, în spatele barii frontale. Dacă acestea sunt ruginite sau au urme de suduri, mașina a fost lovită destul de grav. Dacă acestea sunt drepte și nu au urme de modificat, verificăm părțile care se află spre extremitatea externă. Radiatorul-dacă pare nou, înseamnă ca a fost schimbat. Și, normal, nu a fost schimbat degeaba...



s1.4tuning
lonjeroanele frontale sunt cele încercuite cu roșu.

În plus, ne uităm la tragger dacă este strâmb sau îndreptat, dacă are vopseaua originală sau nu-alt semn că mașina a fost lovită. Chestii mai mărunte și de finețe sunt farurile-dacă au clemele rupte, dacă stau la linie, etc. Bară față la fel, dacă e crăpată sau fugita de la locul ei.

s2.4tuning
tragerul este acea piesa de tablă, dintre faruri, pe care se prinde radiatorul în partea de sus.

4. Airbaguri

De obicei, în urma unei lovituri mai sănătoase, airbagurile sar-că doar asta e scopul lor. Problemă este că un airbag sărit, nu e tocmai ușor de localizat. Sunt mașini care au capace în zona airbagurilor și pot fi ușor ridicate să vezi dacă mai este acolo cartușul de airbag-exemplu, BMW E36, la pasager. La volane, de obicei se schimbă cu totul în caz că a fost sărit, deci nu sunt probleme. Dar, dacă o mașina care are din fabrică airbag, are acum un volan fără, un volan sport, sunt șanse că motivul schimbării să fi fost sărirea acestuia. În plus, la bord, trebuie cu atenție privit dacă sunt urme de reparație a crăpăturilor.

5. Lovituri laterale

Aici e necesar un ochi puțin mai estetic. Îți poți da seamă de loviturile laterale privind linia mașinii. Cum se aliniază ușile cu pragurile și plafonul, cum se închid ușile și dacă pragurile sunt drepte și au o îndoitură firească, originală. Nu e rău nici să batem din 5 în 5 cm cu degetul în praguri sau caroserie, unde suspectăm ca a fost reparată-tablă sună într-un fel, chitul în alt fel.
Mai putem deschide toate ușile și să ne uităm la pragurile de interior, dacă sunt la linie. La fel și la balamalele ușilor și la tijă de pe stâlpi care ține ușă închisă.
Ca și la restul loviturilor externe, trebuie să fim atenți și la vopsea. Dacă o piesa pare vopsită, cu siguranță a fost lovită (o aripă de exemplu). Dacă toată mașina a fost vopsită, trebuie să ne punem intreabarea de ce?

6. Rugină

 
s1.4tuning
s1.4tuning

7. Interiorul

La interior sunt doar câteva lucruri la care ne putem uită când cumpărăm o mașină. Este vorba de tapițerie, dacă este roasă, ruptă sau arsă de țigară, la bord să nu aibă crăpături, volanul să nu fie mâncat (dacă e de piele), fețele de uși să stea la locul lor fixe, fără să scârțâie sau să aibă joc, parbrizul să nu fie crăpat, mochetă să nu ascundă umezeală sau mucegai, etc. În general, un interior îngrijit se vede imediat, iar nimic nu încânta șoferul atunci când știe că la interior este totul în regulă, chiar dacă pe ici pe colo mai are un gram de rugină.

 
s1.4tuning

8. Opționale funcționale

Dacă mașina pe care vreți s-o cumpărați se bucură de ceva opțiuni, trebuie să le verificați. De exemplu, dacă mașina are AC sau Climatronic, dați-i drumul, băgați și rece și cald, setați toate direcțiile de băgat aer, la toate tempereturile. Dacă un climatronic nu funcționează, sunt slabe șansele că acesta să mai fie reparat. Veți auzi scuza cu freonul și că se încărca în 10 minute. Dacă ar fi fost freonul, cu siguranță vânzătorul ar fi reparat chestia asta. În continuare, geamurile electrice să meargă lin și frumos, așa cum trebuie, la fel trapa, ceasurile de bord, servodirectia, închiderea centralizată și alarma, sistemul audio, scaunele electrice și încălzirea în scaune, decapotarea electrică (la cabrio), semnalele, farurile, etc.

9. Mecanică

Dacă nu le aveți cu mecanica, este greu să va dați seamă de starea tehnică a mașinii și este ușor să fiți înșelați. Însă, chiar și pentru un necunoscător, sunt câteva linii mari în care se poate orienta: motor, cutie, articulații. Un motor bun, "în mințile lui", cum zic vânzătorii, se aude frumos la relanti, nu vibrează, se tureaza bine și nu scoate fum alb deloc. Pentru transmisie, dacă este manuală, această se verifică în mers, să nu cumva să săra dintr-o viteză și să între în toate vitezele bine, fără să se audă vreun zgomot nefiresc. La automate, o problemă este ca nu schimbă cum trebuie, adică bruschează când schimbă vitezele. Despre articulații, ne putem da seama pe piatra cubică la viteză de 40-60 km/h. Închidem sistemul audio și ascultăm mașina să nu bată sau să nu troncane vreun amortizor, pivot, basculă, etc. În plus, mai putem verifică planetarele luând viraje maxime stânga-dreaptă și făcând un cerc. Dacă se aude un zgomot, capetele de bară necesită schimbare (valabil pentru mașinile cu tracțiune față sau 4x4). , ce putem ușor, frânele-punem la vibrează volanul, discurile ovalizate. De starea discurilor ne chiar cu , se nu .

Stop!Aceste ponturi nu mai sunt valabile deoarece exista : http://www.sixtsh.ro/


                                                    

Cei de la SIXT SH sunt incredibili :) 



Să o luăm cu începutul și să îi prezint.Au o gamă variată de mărci precum ar fi :Dacia,Ford,Mini,Nissan,Opel,Skoda,Toyota și VW.Cu disponibilitate totală în showroom.Combustibil:benzină/motorină.Caroserie:berlină;break;hatchback;monovolum,pick-up;SUV;van.Cu prețuri cuprinse între 4250 ron și 36000 ron și cu un kilometraj cuprins între :13172 km și 162819 km.

                                


O treabă foarte Cool este faptul că îți poți vinde mașina personală la ei :)

De ce să vinzi mașina? 

  1. Primești banii prin virament bancar în maxim 7 zile lucrătoare. 
  2. Evaluări transparente și corecte, realizate de echipa noastră de experți. 
  3. Ne ocupăm de toate actele. 
  4. Oferte avantajoase pentru schimburile de mașini. 
  5. Condiții avantajoase în regim de comision.

Dacă intenționezi să îți vinzi mașina veche, vino la sediul lor din Șoseaua București-Ploiești, Nr. 145, Sector 1. Consultanții îți vor oferi o evaluare corectă în 15 minute!
Pentru o evaluare cât mai corectă a autoturismului tău, trebuie să ai cu tine certificatul de înmatriculare, cartea de identitate a autoturismului și cartea service.
Sixt New Kopel Auto știe cât de prețios este timpul fiecăruia, așa că s-au gandit să îți ofere posibilitatea unui configurator online, pe care te rugăm să-l completezi cu datele mașinii, iar ei îți vor răspunde în cel mai scurt timp posibil.

     *Sixt New Kopel Auto poate achiziționa doar autoturisme înmatriculate în România.

Documente necesare 
  1. Talonul 
  2. Cartea de identitate a proprietarului 
  3. Cartea de identitate a vehiculului 
Poți să îți schimbi mașina cu una nouă :)

Datorită sinergiei dintre diviziile Grupului New Kopel, acum îți poți folosi mașina veche ca avans pentru o mașina nouă, Opel, sau o mașină second hand din stocul lor, indiferent de marcă.

Documente necesare

  1. Talonul 
  2. Cartea de identitate a proprietarului 
  3. Cartea de identitate a vehiculului 
Leasing :)

PERSOANE JURIDICE 

  1. Cerere finanțare + anexa acesteia și acord consultare date (formular tipizat, pus la dispoziția dvs.); 
  2. Certificat de Înregistrare la Registrul Comerțului; 
  3. Certificat de Înregistrare în scopuri de TVA (dacă este cazul); 
  4. Act constitutiv; 
  5. CI administrator + asociați, dacă este cazul; 
  6. Ultimele 2 bilanțuri disponibile + anexe aferente și balanțe sintetice, încheiate și depuse la Registrul Comerțului; 
  7. Ultimele 2 balanțe lunare de verificare; 
  8. Hotarâre AGA (în cazul în care sunt mai mulți asociați); 
  9. Specimen de semnătura cu data recentă (nu mai vechi de 14 zile) al reprezentantului legal al societății. 
PERSOANE FIZICE AUTORIZATE 

  1. Cerere finanțare + anexa acesteia și acord consultare date (formular tipizat, pus la dispoziția dvs.); 
  2. Certificat de Înregistrare, Cod Fiscal/Certificat de Înregistrare Fiscală (în copie); 
  3. Autorizația de practicare a meseriei (în copie); 
  4. Declarația specială de venit realizat, vizată de Administrația Financiară (pe ultimii 2 ani); 
  5. Declarație privind veniturile anticipate/estimate pe anul în curs (în copie); 
  6. Registrul jurnal de încasări și plăți (opțional) (în copie); 
  7. CI (în copie); 
  8. Specimen de semnătură al persoanei care semnează contractul de leasing: specimen de semnatură în bancă SAU orice act semnat în fața unui notar public (inclusiv specimen de semnătură legalizat de un notar public) SAU copie permis de conducere SAU copie pasaport 
Credit :)

PERSOANE FIZICE - SALARIAȚI

  1. CI (în copie); 
  2. Adeverință venit (formular tipizat, pus la dispoziția dvs.); 
  3. Cerere finanțare (formular tipizat, pus la dispoziția dvs.). 
  4. PERSOANE FIZICE - PENSIONARI 
  5. CI (în copie); 
  6. Cerere finanțare (formular tipizat, pus la dispoziția dvs.); 
  7. Ultimul talon pensie (în original); 
  8. Decizia de pensionare (definitivă). 
PERSOANE FIZICE CU VENITURI EXTERNE RO 

  1. CI (in copie); 
  2. Cerere finanțare (formular tipizat, pus la dispoziția dvs.); 
  3. Contract de muncă tradus și legalizat; 
  4. Extras de cont, pe ultimul an. 

Au toate ingredientele care îți elimină din viața ta momentul numit DECIZIA și întrebarea: Ce este corect să fac?


Comentarii

Popular Posts

Croitorașul cel viteaz

Așa cum te îngrijești tu, ai grijă și de mașina ta.

Apa înmagazinează toată istoria planetei