Modalități de plată oferite de Banca Transilvania



 Cardurile bancare s-au transformat de la un mijloc de lux de plată la unul din cele mai populare și utile obiecte care usurează viața fiecărui dintre noi. Deși această bucată de plastic nu pare la prima vedere sigură, acestea reprezintă una din cele mai sigure mijloace prin care puteți efectua plăti și tranzacții bancare. 
  La momentul actual cea mai mare rată de utilizare a cardurilor bancare este în SUA, unde au fost emise 609.8 milioane de carduri bancare. Pe plan mondial au fost emise circa 8.000.000.000 de carduri bancare. Dacă unim toate cardurile bancare, acestea vor acoperi o suprafată de 37 km pătrati sau de 84 de ori suprafața totală a Vaticanului! În medie cardurile bancare sunt responsabile pentru circa 2.5 trilioane de tranzacții în cele 24 milioane de locații în peste 200 de tări ale lumii. 
  Prima idee generală de card a apărut la începutul secolului XX, când corporațiile petroliere și magazinele comerciale au emis propriile carduri pentru dezvoltarea serviciului clienți și drept un mjloc de a imbunătăti loialitatea clienților. Cardurile puteau fi folosite doar la întreprinderile emitente al cardului, de aceea popularitatea acestora nu era recunoscută pe scară globală. 






 În anul 1949 Diners Club și American Express au lansat primul card bancar modern creat din plastic. Acest card a fost creat exclusiv pentru plățile în 27 de restaurante renumite din orașul New York. Până în anul 1951 circa 20.000 de norocoși erau deținători ale acelor carduri bancare.
 Deși în anul 1952 cardul Diner’s Club era acceptat în 400 de restaurante, 30 de hotele, 200 de companii de închirierea a mașinilor și la 4 florării, creatorul cardului McNamara considera că cardurile bancare au devenit inutile și a vândut partea sa din companie. Acesta a primit 200.000 de dolari ceea ce este echivalentul a 1.6 milioane de dolari în ziua de azi.
 Prima utilizarea a cardurilor cu bandă magnetică se datează la începutul anilor 60’ atunci când Autoritatea de Tranzit de la Londra a instalat banda magnetică pentru a putea introduce informațiile cu privire la contul deținătorului. Odată cu introducerea benzii magnetice cardurile bancare au început să devină din ce în ce mai populare datorită securității sporite ale economiilor clienților, comodității și mai târziu datorită posibilității de a folosi cardul bancar la terminalele și bancometele băncilor comerciale.
 Până în anul 1966 clienții se puteau folosi doar de propriile economii de pe contul curent al acestuia, iar din conceptul de a face profit băncile comerciale au creat primele carduri de credit. Ideea genială de a percepe dobânda pentru banii folosiți de către clienți a fost bazată pe afacerea de percepere a taxelor.
 Odată ce cardurile bancare puteau aduce profit, în anul 1966 Bank of America a înființat corporația BankAmerica Service pe care mai târziu a creat drept franciză brandul BankAmericard. Acel brand în ziua de azi este recunoscut drept Visa. În același an un grup de bănci emitente au creat asociația InterBank Card pentru crearea unui nou sistem național de carduri bancare care avea drept scop concurența directă cu programul Visa. Acel sistem era cunoscut sub numele de MasterCharge, în zilele noastre - este recunoscut sub numele MasterCard Worldwide.
 Deși American Express a fost una dintre primele companii care au creat carduri bancare, abia în anul 1987 aceasta a lansat primul card de credit ce oferea posibilitatea de a rambursa creditul indiferent de perioadă și nu doar la sfârșitul fiecărei luni.
 În timp ce cardurile bancare din plastic au fost standardizate pentru o jumătate de secol, noile evoluții recente demonstrează crearea unor forme alternative în metodele de plată. Una dintre inovațiile recente sunt plățile prin intermediul portmoneelor electronice și chiar implantarea cipurilor în telefoanele mobile sau alte dispozitive. Cardurile bancare sunt considerate preferata modalitate de plată de majoritatea utilizatorilor acestora și de aceea băncile comerciale implementează mereu noi tehnologii pentru sporirea securității, precum și pentru reducerea semnificativă a timpului pentru fiecare tranzacție. Una dintre cele mai populare inovații create pentru cardurile bancare este tehnologia contactless ce se răspândește rapid printre toate țările lumii.

Banca Transilvania


  Banca Transilvania este una dintre cele mai mari trei bănci din România. Banca fost infiintată în anul 1993, la Cluj-Napoca, de un grup de oameni de afaceri locali, cu 79% capital românesc și 21% străin. În ziua de azi,Banca Transilvania oferă clienților săi noi modalități de plată adaptate omului modern. 


1.Stickerul BT Pay 

Sticker pe post de card bancar  Accesoriu din colecția BT Pay contactless 



Ce este Stickerul BT Pay?
  • Este încă o modalitate de a face cumpărături la comercianți, care înlocuiește cardul de debit sau cardurile de credit STAR Forte, STAR Gold și Flying Blue Premium. Oriunde, în țara sau în straintate! 
  •  Te ajută ca orice obiect – cum ar fi telefonul, portmoneul – să fie transformat în mijloc de plată prin aplicarea stickerului pe acesta 
  •  Îți oferă acces la propriul cont curent deschis la BT. Stickerul diferă în funcție de tipul cardul atașat contului curent BT: Visa sau Mastercard 
  •  Este foarte practic, ideal pentru plăți rapide 
  •  Te ajută să faci shopping în siguranță 
Cum îl folosești?  
  • Aplici stickerul BT Pay pe o suprafața plană și uniformă 
  •  Plătești contactless orice cumperi, indiferent de sumă: pentru plățile sub 100 lei, nu trebuie să introduci codul PIN 
Cât te costă? 
  • Emiterea este 30 de lei, iar administrarea, 15 lei/an 
  •  Pentru mai multe detalii, consultă lista de comisioane. 
  •  Comisionul este zero pentru plățile făcute la comercianți, în țara și în străinătate 

2.Ceasul BT Contactless

Ceas pe post de card bancar

 Cumpărăturile merg ... ceas cu ceasul BTcontactless. Cu ajutorul lui cumpărăturile în țara sau în străinătate sunt mai rapide și ... mai la îndemână ☺. Acesta funcționează ca un card bancar și îți oferă acces la contul în lei, deschis la Banca Transilvania. Și, aceasta nu e tot: ceasul este elvețian, marca Mondaine și te așteaptă în trei modele. 
  Mondaine este un renumit brand elvețian de ceasuri. Designul acestora a fost inspirat de cel al ceasului gărilor elvețiene, iar din 1986 a fost lansată o întreagă colecție. 
  Trei din aceste modele – Clasic-Dame, Clasic-Bărbați și Premium-Unisex – sunt disponibile în variantă BT contactless. 
  Banca Transilvania și Mondaine fac echipă pentru lansarea, în premieră în România, a ceasurilor BT contactless. Ceasurile Mondaine înseamnă stil și eleganță prin simplitate, dar și cumpărături rapide cu ajutorul tehnologiei contactless încorporate. 

Să fie într-un ceas bun!


Modele ceasuri rapiditate prin plăți contactless 

 Cum poți plăti cu ceasul? 
  • Simplu și rapid 
  •  Pentru sumele de până la 100 de lei (sau echivalent) nu este nevoie de PIN 
  •  Cool, unic în România 

 3.Brățara Contactless

 Brățara pe post de card bancar 


 Accesoriu din colecția BT Pay contactless 
  
  Ce trebuie să știi? 
  
  Brățara contactless este un instrument alternativ de plată, care poate înlocui cardul la plata cumpărăturilor. Aceasta oferă acces la contul curent în lei deschis la BT și posibilitatea de a plăți contactless, indiferent de sumă, în țara și în străinătate. 
  
   Câteva informații utile: 
  •  comisionul de emitere și pentru plată la comercianți este zero 
  •  brățările funcționează exact ca un card bancar contactless; pentru plățile de până la 100 de lei 
  •  nu este necesară introducerea PIN-ului 
  •  pot fi emise clienților BT care au card de debit în lei sau, după caz, împreună cu un astfel de  card 

  Cât te costă ?
  •     Abonamentul lunar este de doar 3 lei / brățara. În shimb, comisionul de emitere și pentru plata la comercianți este zero. 
  •   Pentru mai multe detalii, consultă lista de comisioane . 

  Sunt surprize plăcute,adaptate omului modern pasionat de tehnologie. 
  
  




Comentarii

Popular Posts

Așa cum te îngrijești tu, ai grijă și de mașina ta.

Croitorașul cel viteaz

Apa înmagazinează toată istoria planetei