Vin și sport.Cum sună?




Vin și sport.Cum sună? 




  Vinul a apărut pentru prima dată în zonele Caucaz, Mesopotamia, și apoi Egipt, însă grecii l-au transformat într-un produs de larg consum, fiind principala marfă de export a acestora.
  Vinul a fost în antichitate legat intim de divinități, jucând un rol important în religiile orientale.
  Dar dacă această băutură bahică se combină cu sportul,ce credeți că iese?





MARVIN 2018


  Ajuns la a opta ediţie, Maratonul Vinului este primul concurs Mountain Bike cu scop caritabil din Romania. În acest an MARVIN va avea loc Sambata 12 Mai 2018 în localitatea Urlaţi din judeţul Prahova, printre dealurile, podgoriile şi cramele din zonă. Startul se va da la ora 10.00 AM pentru copiii mici și  la ora 11.00 AM pentru  adulți și copiii mai mari .
  Cursa constă în mai multe tururi de aprox. 18 km. Pe lângă cele două trasee competitive de 36km (2 ture) şi 54km (3 ture), ca şi la edițiile din anii trecuți, participanţii pot opta şi pentru o a treia variantă: o singură tură de 18km, fără cronometraj şi fără podium, recomandată cicliştilor mai puţin experimentaţi.
  Și  anul acesta copiii vor avea traseelor lor. Copiii mici vor participa pe un traseu de cca. 4 km, special amenajat în împrejurimile orașului. Urlaţi şi prin  grădina  conacului Bellu, în timp ce copiii mari vor putea lua startul pe tura de 18 km.

  Ciclismul este un sport pentru toată familia, aşa că si anul acesta va exista turul de 10 km, fără taxă de participare, accesibil tuturor: copiilor, părinţilor sau bunicilor.
  Încă din primul an, Maratonul Vinului a dorit să îmbine promovarea ciclismului ca stil de viaţă sănătos şi ecologic cu acţiunea caritabilă, donând o parte din încasările obţinute de pe urma evenimentului  Fundației Bucuria Ajutorului din Urlați. 

  


CARITATE


  O parte din încasările obținute la Maratonul Vinului 2018 vor fi donate Fundației Bucuria Ajutorului din Urlați.
  Creată în 2012, Fundația Bucuria Ajutorului dorește să prevină abandonul școlar și excluziunea socială a copiilor în dificultate, oferind servicii sociale, educaționale și psihologice unui număr de 25 de copii din zonă.
  Copiii vin în fiecare zi la centru, unde primesc hrănă, îmbrăcăminte și materiale școlare și sunt ajutați să-și facă temele, într-un mediu cald și prietenos creat de voluntari inimoși.
  Centrul de zi al Fundației are gospodărie proprie cu livadă, gradină de legume, păsări de curte și animale (inclusiv un ponei foarte iubit de copii).
  În anul 2016 Fundația Bucuria Ajutorului-Urlați a beneficiat de sprijinul Maratonului Vinului cu suma de 1.100 euro, bani care au fost folosiți la construirea unui teren de fotbal finalizat chiar înainte de Paște. Chiar în incinta aşezământului din strada Valea Cângului nr.64 Urlaţi, părintele, cu ajutorul nostru și susținut de mai mulți sponsori a reuşit să construiască un teren de sport de 200 mp pentru micuţii care aici îşi amintesc că trebuie să-şi trăiască copilăria, departe de grijile şi nevoile de acasă.      În urmă cu 5 ani, aceşti copii prezentau risc de abandon, acum, însă, vin cu drag să îşi facă temele, să mănânce şi să se joace la centrul Sf. Stelian. Nimic din tot ce este aici, cantina, spălătoria, terenul de fotbal şi celelalte utilităţi, precum şi masa zilnică pentru copii, nu ar fi fost posibile fără ajutorul oamenilor cu suflet mare, pe care părintele îi atrage ca un magnet de peste tot. Ultima amenajare s-a efectuat anul acesta și a constat în pavarea cu dale de cauciuc, puse pe marginea terenului pentru siguranţa micuţilor.
  În 2015, Maratonul Vinului a contribuit cu 1600 e euro la utilarea noii cantine a centrului, unde zilnic servesc masa cei peste 30 de copii ce provin din familii defavorizate din orasul Urlati.
  În 2014 donația Maratonul Vinului a constat într-un sistem solar performant de încălzire a apei, în valoare de 2000 euro. Cu acest nou sistem, centrul se bucură acum de o sursă gratuită de energie regenerabilă. Mai mult decât atât, acest sistem funcționează și pe timp de iarnă.
  Fundația a beneficiat de sprijinul lor și în 2013, când au acoperit o parte din costul instalării unui acoperiș nou pentru centrul său din Urlați.




Mai multe detalii despre activitățile Fundației Bucuria Ajutorului și pe Facebook.

Comentarii

Popular Posts

Croitorașul cel viteaz

Așa cum te îngrijești tu, ai grijă și de mașina ta.

Apa înmagazinează toată istoria planetei