Festivalul internațional al luminii





 Pentru a patra oară consecutiv, Spotlight – Bucharest Internațional Light Festival transformă Capitala într-o expoziție de artă în aer liber a instalațiilor de lumină. 
 Peste 25 de instalații și proiecții de lumină. Pe langă monumentele și clădirile istorice de pe Calea Victoriei – locația centrală a festivalului, Spotlight extinde în acest an harta evenimentelor cu noi locații iconice din oraș. Tema ediției “United We Shine” celebrează 100 de ani de la Marea Unire a României. Anul acesta se organizează primul Concurs Spotlight de video mapping pe fațada Palatului CEC în cadrul căruia vă puteți vota artistul favorit. 
 Pregătiti-vă să experimentați orașul așa cum nu l-ați văzut niciodată! 
 Birgit Zander(Director artistic Spotlight – Bucharest Internațional Light Festival 2018) este fondatoarea Festivalului Luminilor de la Berlin, pentru care lucrează că producătoare și director creativ de mai bine de 14 ani. Din pasiune pentru arta luminii și dorința de a crea momente de neuitat pentru public, Birgit Zander produce spectacole de lumină și festivaluri în toată lumea. În 2018, Birgit Zander este onorată să facă parte din echipa Spotlight Bucharest Internațional Light Festival în calitate de director artistic al evenimentului. 
 În exclusivitate pentru ediția cu numărul patru a Spotlight – Bucharest Internațional Light Festival, șase artiști internaționali transformă fațada Palatului CEC prin proiecții video mapping selectate în urmă unui open call lansat la începutul acestui an. Lucrările sunt inspirate de temă ediției Spotlight din acest an, United We Shine, și pun accent pe conceptul de solidaritate, pe ideea conexiunilor dintre oameni și orașe, dintre culturi și etnii, fațade și artă, lumină și întuneric. 
 Marele castigător al Concursului de video mapping Spotlight a fost este Mindscape Studio (România). Acesta a fost ales de public, din cele șase lucrări finaliste, prin vot online. 
  

  • Darklight Studio (Spania)


  • Hermes Mangialardo (Italia)


  • KEDR Visuals (Rusia)


  • Mindscape Studio (România)


  • Multiscalar (Germania)


  • Skgmedia (China)




 În deschiderea show.ului Spark (Marea Britanie) combină muzică live, coregrafia și light design într-o reprezentație de teatru stradal în care personaje misterioase compuse din lumină și sunet transformă spațiul din jur și captivează publicul. Artiștii schimbă permanent punctul de interes al spectacolului, uneori inconjoară complet publicul, care se simte integrat în show-ul de lumini și muzică. Ritmul crește treptat, culminând cu un apogeu de lumină, sunet, fum și mișcare. 
 Una dintre cele mai căutate trupe high-tech de dans și lumini ale momentului, Light Balance (Ucraina) a devenit cunoscută publicului din lumea intreagă prin participarea la emisiuni de succes din America și Marea Britanie. Infiintată în 2012, trupa este formată din dansatori, designeri, programatori și coregrafi din Ucraina.   Tot ce contează în spectacolul Light Balance este sincronizarea perfectă dintre muzică și efectele de lumină. Cufundați în întuneric, dansatorii poartă costume speciale care sunt luminate diferit, în funcție de momentul coregrafic, cu ajutorul unor canale de fire din material luminescent, iar efectul este de-a dreptul fascinant. 

 Ca să vă stârnesc și mai mult interesul am să prezint o galerie fotografică din anul trecut că să vedeți cât de COOL poate fi :) 







Ne vedem acolo !









Comentarii

Popular Posts

Așa cum te îngrijești tu, ai grijă și de mașina ta.

Croitorașul cel viteaz

Apa înmagazinează toată istoria planetei