Street Food Festival,raiul gurmanzilor




   Da oameni buni,există un loc pe care fiecare gurmand îl poate numi :Rai pe Pământ în care papilele gustative sunt excitate la maxim și după fiecare gustare îți atingi suav burta poftind la altă delicatesă. 
  Ploiești Street Food Festival, organizat de Food Truck Festival, va avea loc pe Bulevardul Independenței, între 8 și 10 iunie. 
  "Raiul pe Pământ" promite să ofere gurmanzilor cei mai savuroși burgeri & hot-dogs, pulled pork, sandviciuri, tacos, burritos, paste, grills și barbeques, clătite, inghetată și waffles. 
  Plus că și-au anunțat prezența zeci de nume cunoscute în industria street food din România. 
 Printre ei amintim : Big John Foodtruck&LAB, Burger Peter Lounge, Burger Van, Camionetta, Fane Curcanu’, Food Stuff, Furgoneta Street Chefs, Gourmet Street Food, IndiVan, Two Chefs Food Truck, Via Gofreria, Za German – WurstWagen, dar și mulți alții. 
  Pe scena festivalului vor urcă Vama (8 iunie), Lucia & The Band (9 iunie) și Subcarpați (10 iunie).


  Răsfoind site.ul street food festival pentru mai multe noutăți am dat de un lucru interesant și anume:De ce să vii la Street Food Festival anul acesta ?

● Dacă erai certat când erai mic că nu mănânci tot, acum ai ocazia să te revanșezi.
● Pentru că nu ai vrea să te uiți de acasă la poze și să îți zici: „puteam și eu să fiu acolo".
● Oricât ai mânca, nu te simți prost. Mereu vei vedea pe cineva care te depășește.
● Ai privilegiul de a vedea bărbați gătind, în proporție de vreo 90 %.
● Poți să postezi o poză cu orice preparat și lumea să creadă că ești în vacanță.
● Poți să te uiți la film și să mănânci cât vrei, fără să te temi că pătezi canapeaua.
● Îți exersezi dexteritatea. Nu știi câte poți duce în două mâini până nu vii.
● Poți să ieși și cu oameni pe care nu ai chef să îi asculți. Vor fi în permanență cu gura plină.
● Te poți putea gândi și răzgândi ce să mănânci de oricâte ori vrei pănă să iei decizia finală: „da, vreau să mănânc tot.”
● Site-ul www.streetfoodfestival.ro e nou și tare fain, dacă asta te împiedica înainte.


În meniu se anunța : 


COT COT

" Când vine vorba de preparate pe bază de carne, unul dintre cele mai importante aspecte este originea materiei prime și calitatea ei. Multe rețete eșuează atunci când ingredientele folosite nu sunt de cea mai înaltă calitate. Printre cei care știu acest lucru și au realizat un întreg ansamblu în jurul acestui fapt sunt cei de la Cot Cot, un food truck care pornește de la materia primă și creează meniuri pornind de la aceasta: carne de pui crescut la fermă, în cele mai bune condiții și hrănit, așa cum este normal, 100% natural, fără hormoni de creștere sau alte adaosuri ce nu schimbă doar experiența culinară, ci și aspecte importante ale sănătății puiului, iar mai apoi a celor ce-l consumă.
  Având ca punct de pornire cea mai bună materie primă, Cot Cot propune un meniu divers, delicios și creativ, în care gustul se îmbină cu jocul între texturi, culori și arome. Sandwich-uri ce combină armonios puiul cu sosuri și legume proaspete, aperitive ce includ brânzeturi și multe alte elemente culinare ce-și regăsesc locul în meniul creeat pentru fiecare ediție a Street Food Festival la care participă. Surprize cu pui vă așteaptă și în acest sezon la Cot Cot.
  Așadar, dacă țineți la detalii precum sursa de proveniență a materiei prime și grija bucătarilor față de preparate și dacă sunteți fani ai deliciilor ce au la bază carnea de pui, Cot Cot e destinația ideală într-un periplu culinar."



CREPES DE PARIS

" Când vine vorba de clătite (din cele franțuzești, subțiri și dincolo de delicioase) nu știm prea mulți oameni care să le reziste. Fie că-s dulci, fie că-s sărate, clătitele sunt una dintre cele mai bune versiuni (și scuze) prin care se pot îmbina bucătăria franțuească și gemul românesc.
  La Crepes du Paris gemul nu-i ultima frontieră, căci creativitatea lor s-au dus în zone mult mai neașteptate (va trebui să descoperiți singuri) și au reușit să îmbine un meniu pe cât de divers, pe atât de tentant.
  Nu-i de joacă dacă în fața ta sunt oameni pricepuți în ale clătitelor, căci între tigaia de acasă și echipamentul specializat cu care lucrează Crepes du Paris diferența-i mare și duce spre minuni culinare de neratat: clătite mari, suficient de largi să primească multă (multă) umplutură, cu o textură uniformă, moi, pufoase, absolut delicioase.
  Nu-i ratați dacă sunteți fani ai desertului franțuzesc (și cine nu e). Sunt la Street Food Festival și sunt gata să pregătească cele mai clătite!"


FOOD SQUAD

" Putem spune orice, dar uneori trebuie să recunoaștem meritele și să dăm bucătarului ce-i al grătarului și punem pe lista de origini ale unor preparate clasice, Statele Unite ale Americii, căci de acolo se trage tehnica de preparare și produsul final pe care unul dintre cele mai proaspete Food Truck-uri ce iau parte la Street Food Festival îl abordează.
  Vorbim de pulled pork (cu variante de curcan și alte proteine), un clasic american, sau porc gătit până când legăturile dintre țesuturi se topesc, iar carnea devide extrem de ușor de separat, fir cu fir, de unde și denumirea de pulled (ro. tras). Gătite astfel, anumite bucăți de carne (în general cele mai bogate în grăsime) devin o adevărată plăcere gastronomică, o experiență culinară ce merită trăită pe îndelete, mai ales pentru că nu-i ușor de reprodus acasă. De ce? Pentru a ajunge la textura potrivită carnea trebuie gătită încet, la foc mic, fără grabă, fără întreruperi, doar cu ajutorul unui flux constant de căldură ce schimbă structura preparatului și-i dă gustul și textura unice.
  Gătită astfel, împrietenită ulterior cu varii sosuri, salate și alte produse ce dau formă unui preparat final, carnea capătă noi dimensiuni la nivel de gust, ce nu poate fi reprodus fără un proces culinar pe măsură. Iar cei de la Food Squad Joint reușesc să ofere o experiență pe măsură. Cu lecțiile gastrnomice învățate și aplicate, Food Squad Joint vă așteaptă cu o ofertă mai mult decât delicioasă!"


GODFATHER

"  Când vine vorba de pește, puțini sunt cei cărora gândul nu le fuge în imperiul Britanic unde, printre cele mai consumate și apreciate preparate este celebrul fish & chips, adică pește (alb) pane cu cartofi prăjiți. Atât de simplu, dar extrem de controversat, complexul de pește-cartof este loc de discuție aprinsă pe subiecte precum ingrediente, tehnici de preparare și timpi de servire. De la învelișul crocant, la sarea de pe cartof, totul trebuie să fie perfect, unitar, delicios.
  Godfather, al căror nume dau deja indicii despre propunerea lor în festival, sunt înarmați cu cele mai potrivite preparate din universul fish & chips. Analizate, alese pe sprânceană, cu cunoaștere și pasiune, gătite în cel mai potrivit mod, ingredientele lor (și echipa ce le mânuiește) fac față cu brio stricteții impuse de un preparat pe cât de simplu, pe atât de complex în fiecare detaliu. O excursie culinară în capricioasa Anglie cu un preparat pregătit pentru degustări multiple.
  Pentru pofte, teste și degustări, nu ratați Codfather!"


HOME GARDEN

"  În universul Street Food sunt câteva elemente extrem de importante: calitatea ingredientelor, calitatea preparatelor, creativitatea în bucătărie și inteligența practică a unui meniu. Ce înseamnă cel din urmă aspect? E avantajul de a cunoaște ce poți să propui consumatorilor astfel încât să livrezi cel mai bun preparat în cel mai scurt timp. E modul în care te adaptezi cererilor și poftelor celor care te vizitează fără a face rabat de la calitate și creativitate.
  Echipa Home Garden se ghidează după aceste aspecte și reușesc să-ți mulțumească majoritatea clienților (am putea spune toți, dar mereu sunt cei nemulțumiți de lipsa desertului din meniu) oferindu-le preparatele în care au cea mai mare încredere. Veți găsi în meniul lor burgeri, porchetta, garnituri și veți aprecia calitatea, iar acest lucru este important, căci în cazul ofertei atât de variate ca la Street Food Festival, deciziile nu se iau ușor.
  Ingrediente de calitate, preparate corect, cu cap și creativitate, îmbinări delicioase între sosuri, legume proaspete și bunătăți pe bază de carne sunt rezumatul în scris al meniului Home Garden Food Truck.    
  Pentru experiența vizuală, olfactivă și gustativă e nevoie de o vizită în cadrul Street Food Festival."


SMKD

" Poate printre cele mai ciudate potriveli din lumea mâncării stradale este una dintre tehnicile culinare cele mai de durată și sensibile, dar care oferă satisfacții gastronomice unice. Este vorba despre tehnica afumării, în cazul nostru cu fum cald, ce presupune pregătirea termică a alimentelor într-un interval lung de timp, la o temperatură scăzută. Durează mult, are nevoie de atenție, dar cu siguranță dă rezultate delicioase.
  Cei de la SMKD știu acest lucru, dar spre bucuria noastră, a tuturor degustătorilor, și-au consturit în jurul pasiunii și vor reuși să ne livreze, spre încântarea papilelor, o mulțime de bunătăți afumate (smoked, a nu se confunda cu afumăturile clasice). Practic bucățile de carne (de cea mai bună calitate) trec printr-o serie de procese termice și chimice (100% naturale) preț de câteva ore (chiar și 18) la o temperatură mică, astfel încât aromele, texturile și gustul se dezvoltă treptat sub influența fumului și a căldurii, ceea ce duce la acele visuri carnivore în care carnea se topește în gură.
  Combinate cu sosuri, legume și condimente, preparatele ce ies de pe grătar (smoker) sunt practic una din minunile culinare ale lumii. De neratat la SMKD, de neratat la Street Food Festival."


JERNOIU BBQ

"  Ce se întâmplă atunci când un bucătar instruit, cu experiență, lasă, măcar pentru o perioadă, confortul bucătăriei de restaurant și iese în stradă, cu-n food truck, o pasiune și-un plan? Ei bine, o vizită la Jernoiu BBQ vă va arăta că schimbarea de locație nu-i schimbă unui chef obiceiul, așa că din grătarul (smoker, deci nu doar un grilaj cu flacără sub el) atașat truck-ului ies o mulțime de bunătăți ce au la bază tehnică și ingrediente de calitate.
  Despre tehnica afumatului am mai discutat și o vom face ori de câte ori e nevoie căci e important să ne amintim că printre cele mai bune preparate ce au la bază proteina animală (carne), ies de obicei din smoker. Temperatură redusă și timpul îndelungat, în combinație delicioasă cu fumul de lemn natural fac minuni când e vorba de carne și-o transformă într-o masă satisfăcătoare, atât ca gust cât și ca aromă și textură. Ba chiar și când e vorba de culoare, carnea ce părăsește smokerul e o operă de artă.
  La Jernoiu BBQ se întâmplă multe bunătăți, mai ales coaste (specialitatea) învelite-n sos, fum natural și căldură de smoker, servite cu o variație de garnituri și sosuri. De lins pe degete și testat într-o vizită de lucru (meseria gurmandului, desigur) la Street Food Festival."


Pentru alte preparate si surprize ne vedem la festival.Poftă bună! 

Comentarii

Popular Posts

Așa cum te îngrijești tu, ai grijă și de mașina ta.

Croitorașul cel viteaz

Apa înmagazinează toată istoria planetei