Unde te poartă visul tău?





În Verona, trăiesc două familii de nobili care se duşmănesc de moarte: Montague şi Capulet. La un bal dat de familia Capulet, Julieta, membră a acestei familii îl cunoaşte pe Romeo, din familia rivală. Cei doi tineri se îndrăgostesc şi se căsătoresc în taină. Dar Romeo trebuie să părăsească Verona, fiind surghiunit deoarece îl omorâse în duel pe Tybalt, vărul Julietei. La sfatul călugărului Lorenzo, Julieta înghite o băutură care o afundă într-un somn asemănător morţii, pentru că, sub această aparenţă, să fie dusă la Romeo, după ce va fi fost scoasă din cavoul unde o depusese familia. Romeo nu primeşte mesajul prin care Lorenzo îl vestea despre toate acestea şi, auzind de moartea Julietei, se întoarce la Verona, intră în cavou şi se sinucide în faţa corpului ei pe care îl crede neînsufleţit. Julieta se trezeşte din somn cu cadavrul iubitului prăbuşit deasupra ei şi preferă, la rândul ei, să îşi ia viaţa. Tragedia celor doi tineri aduce împăcarea familiilor lor.

Cea mai romantică experiență într-un city break alături de Christian Tour


Salut, sunt EU și cu EA! Doi oameni simpli, pozitivi care de curând și-au unit destinele. EA, Julieta mea... EU, Romeo al ei. Tineri, care încă mai credem în iubire și respect unul față de celălalt. Dacă Romeo și Julieta s-au cunoscut în Verona, la un bal , noi ne-am cunoscut pe raionul cu detergenți al unui hypermarket din Ploiești. Pungile și sticlele cu dergent au fost martorii momentului în care ne-am cunoscut. Tineri, sensibili și plini de viață, am început să petrecem mult timp împreună. Luam orașul la pas, câteodată la temperaturi de-20 de grade celsius, orele se scurgeau fără să băgam de seamă și nu ne plictiseam unul de altul. Despărțirile, fiecare la casa lui, erau cele mai grele. 


 Timpul a trecut și în momentul de față avem o lună de căsnicie care trebuie încununată cu o aventură în orașul lui Romeo și a Julietei. City break Christian Tour 

Orașul cu doar 265.000 de locuitori găzduieste multe dintre cele mai bine conservate monumente antice din întreaga Italie, inclusiv al treilea cel mai mare amfiteatru roman din țară (după Colloseum și amfiteatrul din Capua), și este decorul celei mai cunoscute piese semnate de Shakespeare, Romeo și Julieta. 
  






Verona a avut întotdeauna o faimoasă tradiție culinară. De fapt, nobilii locali, chiar de la început, au realizat o mare faimă pentru ospitalitatea lor jovială și masele pe care știau să le ofere în timpul recepțiilor remarcabile. În prezent, această tradiție este în mâinile proprietarilor de restaurante și deținătorilor de hanuri din Verona.

De asemenea, bucătăria veroneza a avut influențe din nordul Alpilor, este de cele mai multe ori bogată și grea, cu mari cantități de mămăliguță și carne de cal prezentă în majoritatea meniurilor. Bigoli, un fel de spaghete groase, este cel mai frecvent tip de paste făinoase, și peara (un sos făcut din măduva osoasă, pâine și piper) este, probabil, tot o delicatesă veroneza.

O masă completă va fi constituită dintr-un starter (antipasto), un prim fel (în general, paste făinoase) și un al doilea (în general, carne sau pește). Nimeni nu va obiecta dacă veți alege doar unul sau două feluri, cu toate acestea. Este normal să se bea vin la masă. Pizza nu este o tradiție locală, și trebuie să va învârtiți puțin pentru a găsi o pizza bună în Verona. Produsele locale le puteți găsi în meniuri, cum ar fi kiwi, radicchio, pepeni și castane.

 Incontestabil, pentru toți locuitorii Terrei, Verona este orașul în care au trăit și au murit din și pentru dragoste tinerii Julieta și Romeo.

Pentru melomani, orașul mai are o semnificație cu totul aparte : este locul în care, pe cea mai mare scenă lirică din lume, în aer liber, se desfăsoară Festivalul de operă Arenă di Verona. 

În jurul Arenei din Verona, la orice oră din zi sau din noapte, atmosfera este magică. În lumina soarelui, edificiul impresionează nu numai prin performanţă arhitecturală ci şi prin încărcătura istorică concretizată de arcul peste milenii. Seara, întunericul sporeşte misterul ce incită imaginaţia la zbor şi vis.

Restul nu mai contează. Nici măcar cazarea sau obiectivele turistice ale orașului. Tragi în plămâni aer din orașul iubirii. Brațele țin de cald jumătătii într-o zi de toamnă răcoroasă. 






Te provoc pe tine, cititorule... ca pentru câteva secunde, să închizi ochii și să visezi la o destinație romantică pentru tine și jumătatea ta. Unde te poartă visul tău?

Pentru a avea o aventură romanitică sau pur și simplu dorești un city break în orașul preferat, Christian Tour poate transforma dorința ta în realitate cu mare succes. Au o paletă largă de oferte city break, ce satisface și cele mai pretențioase gusturi. Convinge-te singur accesând : city break Christian Tour . Pentru bilete de avion și cazare, aruncă un ochi aici: bilete de avion Christian Tour șhoteluri Christian Tour

Acest articol a fost realizat pentru proba a doua din competiția SuperBlog 2018. În alcătuirea articolului sau folosit imagini creație personală și imagini preluate de pe: pixabay.com .

 Transformă-ți povestea de dragoste în amintiri epice cu Christian Tour! 



Comentarii

  1. Foarte frumoasa destinatie🙂 Eu am scris despre Strasbourg. Salutari cordiale, colega! 🙂

    RăspundețiȘtergere
  2. Super articol. Bravo! Baftă pe mai departe!

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitări! Mult succes îți doresc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu visez la un city break, dar poate intr-o zi visul se va implini.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai devreme sau mai târziu toate se îndeplinesc. Trebuie doar să crezi ! 😉

      Ștergere
  5. "Dacă Romeo și Julieta s-au cunoscut în Verona, la un bal , noi ne-am cunoscut pe raionul cu detergenți al unui hypermarket din Ploiești. Pungile și sticlele cu dergent au fost martorii momentului în care ne-am cunoscut". Haha! Ce tare! Ce frumos e când așa începe următoarea vacanță a unui cuplu.

    RăspundețiȘtergere
  6. I got here much interesting stuff. The post is great! Thanks for sharing it! Produse de înfrumusețare de marcă de top online

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Popular Posts

Croitorașul cel viteaz

Apa înmagazinează toată istoria planetei

Așa cum te îngrijești tu, ai grijă și de mașina ta.