Stăm de vorbă pentru un somn odihnitor.
Salut, prieteni!🤗🤗🤗 Este dimineață și ochiilor mei le este greu să se deschidă din cauza unui somn greu și agitat. Așa mi-a venit ideea să vorbim despre cum arată un somn liniștit, ce vă ajută să obțineți odihnă deplină și să vă treziți proaspeți, apți să înfruntați noua zi.😴😴😴
Pe parcursul zilei, mă aplec și ridic de foarte multe ori baxuri grele într-un ritm alert, condiții meteo nefavorabile.🌡🌡🌡 Seara nu pot să adorm întins pe spate. Simt durere intensă a muschilor. Trebuie de fiecare dată să găsesc poziția perfectă. De cele mai multe ori, înghemuit.
Așa că ușor, ușor am început să îmi fac un program pe care îl respect cu sfințenie. Înainte să mă bag la somn fac duș în apă fierbinte și pun sare de baie cu ingrediente naturale-Lavandă și Măghiran, recomandată pentru calmare și aducerea somnului. 🛁🛁🛁 Îmi fac masaj 15 minute cu un aparat ce mă ajută să detensionez musculatura și îmi pun caștile în urechi. Ascult teatru radiofonic și Moș Ene vine pe la gene mai repede ca oricând.📻📻📻
Un somn odihnitor este crucial pentru sănătatea, corpul şi mintea noastră deoarece ne petrecem o treime din viață dormind. Unui adult i se recomandă 7-8 ore de somn pe noapte, conform Fundaţiei Naţionale a Somnului, dar pentru mulţi adulţi este mai uşor de zis decât de făcut. Dificultatea de a adormi variază de la a mânca sau a bea ceva nepotrivit până la poziţia în care ne odihnim.🍔🍔🍔🥃🥃🥃
„80% din populaţie o să se confrunte cu dureri de spate la un moment dat în viaţa lor şi se vor agrava din cauza poziţiei nepotrivite de a dormi”, spune Dr. Hooman Melamed, chirurg ortoped.🖇🖇🖇 Asta sugerează că poziţia corpului atunci când dormim agravează durerile de spate, de gât, de stomac şi chiar îmbătrânirea prematură.
Se spune că omul,👨👩👧👦👨👩👧👦 de-a lungul timpului, a experimentat diferite modalități de manifestare a somnului. Părinții sau chiar bunicii noștri au dormit la fel ca noi, dar cu câteva generații în urmă somnul era manifestat altfel față de prezent. Dacă ne întoarcem în timp, undeva în jurul anului 1800, atunci am realiza că oamenii dormeau într-un mod care ni s-ar părea ciudat.
Roger Ekirch, istoric din cadrul Virginia Tech, a expus cercetările sale într-o lucrare,📑📑📑 prin care a făcut cunoscut faptul că strămoșii noștri dormeau în două reprize. Ei nu aveau un somn de 8 ore continuu într-o noapte, ci dormeau o perioadă de 3-4 ore, după care se trezeau pentru 2 ore, pentru ca mai apoi să adoarmă până dimineața. Acesta era somnul obișnuit acum câteva sute de ani chiar dacă pare de-a dreptul bizar.⏰⏰⏰
Interesant mai este și faptul că în perioada de veghe dintre cele două reprize ale somnului, oamenii erau extrem de activi. Se ridicau din pat, mâncau, fumau,🍽🍽🍽 discutau și chiar mergeau în vizite la vecini.🌇🌇🌇 Unii dintre ei preferau să mediteze sau chiar să învețe. Medicii din vremea respectivă susțineau că cea mai bună perioadă pentru acumularea cunoștințelor era în perioada dintre cele două reprize ale somnului.
Referințele de la 1500 spun că cei mai mulți copii concepuți de clasa muncitoare s-a petrecut în cele două ore de veghe dintre reprizele somnului.🔞🔞🔞
Potrivit lui Ekirch, această practică a început să dispară treptat. Inițial oamenii din orașe au renunțat la somnul din reprize, pentru ca mai apoi practica să fie împământenită în toate zonele. Până la începutul anilor 1900, somnul a suferit o transformare la nivel global și din motive necunoscute oamenii au ales să doarmă într-o singură repriză.
Istoricul asociază această schimbare cu introducerea sistemului de iluminat stradal. Legătura ar fi că astfel s-a sporit siguranța oamenilor și din acest motiv somnul s-a transforma într-o singură repriză. O altă explicație ar fi că odată cu progresul tehnologic oamenii au început să perceapă din ce în ce mai bine timpul și să nu-l mai piardă fără sens.📈📈📈 Astfel, noaptea a devenit destinată somnului, iar ziua activităților importante.
Russell Foster, profesor specializat în cercetarea ritmului circadian, susține că și în ziua de astăzi există numeroși oameni care se trezesc în miez de noapte, stau trezi pentru câteva ore, pentru ca mai apoi să adoarmă iar. Acest fapt se petrece tocmai din nevoia organismul de a dormi segmentat, așa cum se întâmpla cu câteva sute de ani în urmă. Psihologii susțin că ideea somnului de 8 ore nu este tocmai benefică pentru psihicul uman, pentru că cei mai mulți oameni devin anxioși. Somnul segmentat poate să fie un răspuns și pentru prevenirea unor maladii grave, pentru că s-a ajuns la concluzia că peste 30% dintre problemele medicale îți au rădăcina în modul de a dormi.
Pentru ca somnul să fie unul de calitate, iar noi să ne trezim odihniți este bine să avem în vedere existența unei saltele de calitate. Niște semne clare, care ne spun că trebuie să ne schimbam salteaua, sunt reprezentate de deformarea acesteia în zona în care dormim cel mai mult, durerile de spate și amorțeala care apare atunci cand ne trezim, precum și acea senzație că nu am dormit suficient de mult.
Un somn mai bun cu salteaua Amber
Amber este o saltea de generație nouă, produsă în Bulgaria. Datorită tehnologiei de fabricație, Amber va avea grijă de corpul tău, eliminând durerile și anchilozările, dimineața te vei trezi mult mai reconfortat și odihnit, după un somn profund și liniștit.
Una din tainele Amber este substanța prețioasă pe care o conține. Chihlimbarul este o piatră semiprețioasă organică, extrasă din lemnul coniferelor, supranumită și ”lacrima soarelui”.
AMBERFOAM ÎN HUSA PENTRU SALTEA
Spuma Amberfoam® brevetată de ei, îmbogățită cu chihlimbar, acoperă întreaga saltea și preia tensiunea din corp, are efect calmant și elimină durerile din ceafă, articulații și mușchi. Atingerea directă a chihlimbarului de corp asigură un somn mai liniștit, mai profund și odihnitor.
SPUMĂ HR (HIGH RESILIENCE) CU 7 ZONE DE CONFORT
În corpurile noastre sunt 7 zone de greutate care exercită tensiune asupra saltelei. De aceea, au proiectat spuma HR exact cu 7 zone de confort. Astfel, sarcina este repartizată în mod egal, iar corpul se odihnește în mod eficient.
SISTEMUL MULTI POCKET SPRING
Peste 500 de buc/mp de arcuri individuale învelite (în material textil nețesut) îți vor susține corpul în timp ce dormi. Neînțelese de multe persoane, aceste arcuri sunt obligatorii pentru fiecare model avansat de saltele, garantând saltelei ventilație, aerisire și răcoare.
SPUMĂ CU MEMORIE DE DENSITATE RIDICATĂ
Spuma cu memorie reacționează la căldura corpului, preluând curbele anatomice, creând senzația de plutire.
Amber îți permite să alegi dacă vrei să dormi pe partea mai moale, care te învăluie, sau pe cea mai fermă care se comportă în funcție de confortul dorit de tine pentru un somn bun la maxim.
Partea cu spumă cu memorie, material de înaltă calitate care la presiune se adaptează formei corpului, iar când nu este supusă presiunii își reia forma. Urmărește contururile anatomice. Reduce răsucirea din timpul somnului. Preia tensiunea, conferă moliciune și confort suplimentar.
Partea cu spumă HR, spumă foarte elastică, cu efect de masaj și 7 zone de confort, ergonomică pentru corpul uman. Oferă suport mai bun, susținere pentru corp și repartizarea greutății. Când vă întindeți, reacționează la căldura corpului și se adaptează la acesta și la presiunea la care este supusă.
Când au proiectat Amber au vrut să creeze un sistem de ventilație pentru somn, care să îmbine cele mai bune practici și materiale. De aceea au folosit câteva tipuri de spumă: cu memorie și HR, precum și sistemul cu arcuri individuale tip Pocket. Sistemul cu arcuri silențioase răcorește suprafața saltelei cu 40% mai mult decât saltelele obișnuite cu spumă. Este dovedit științific că somnul într-un mediu mai răcoros este mult mai liniștit, relaxant și sănătos. Chihlimbarul pe care l-au adăugat preia stresul și relaxează corpul, asigurând un somn mai profund, mai liniștit și odihnitor.
Certificatele de calitate deținute de Amber garantează fabricarea saltelei fără compromisuri, materiale de calitate superioară și preocuparea pentru sănătate ta, totul conform standardelor la nivel mondial.
Zi faină
Comentarii
Trimiteți un comentariu